Bananen water
Bananen water

Bananen water

Bananenwater is een veelgebruikte doe-het-zelfmeststof voor planten, waaronder rozen. Hier is een eenvoudige manier om bananenwater te maken en het te gebruiken voor je rozen:

  1. Verzamel een paar rijpe bananenschillen. Hoe rijper de schillen, hoe beter.
  2. Snijd de bananenschillen in kleine stukjes en doe ze in een emmer of pot.
  3. Voeg water toe aan de emmer of pot, genoeg om de bananenschillen volledig te bedekken.
  4. Laat het mengsel een paar dagen staan. Dit helpt bij het vrijkomen van voedingsstoffen uit de bananenschillen in het water.
  5. Na enkele dagen is het bananenwater klaar voor gebruik. Verwijder de bananenschillen uit het water en gooi ze weg.
  6. Verdun het bananenwater met schoon water in een verhouding van 1:5. Dit betekent dat je 1 deel bananenwater mengt met 5 delen water.
  7. Gebruik het verdunde bananenwater om je rozen water te geven. Giet het voorzichtig bij de wortels van de plant, vermijd het besproeien van de bladeren.

Het bananenwater bevat voedingsstoffen zoals kalium, fosfor en calcium, die gunstig kunnen zijn voor de groei en bloei van rozen. Het kan helpen bij het versterken van de planten en het bevorderen van gezonde bloemen. Het is echter belangrijk om het bananenwater niet te overdoseren, omdat te veel voedingsstoffen schadelijk kunnen zijn voor de planten. Gebruik het daarom met mate, ongeveer eens in de paar weken.

Gemly — a game where you can earn

Geef een reactie

Translate »
Scan de code
%d bloggers liken dit: