Vandaag sinds hele lange tijd weer eens erwtensoep gemaakt.
Ik heb gebruik gemaakt van een kant en klaar vers pakket van de AH, waarbij ik zelf nog varkenskrabbetjes, rookworst en wat peper en zout moest toevoegen.
Het pakket zelf bestaat ui:350 gram Spiterwten
1 Laurierblad
1 prei
1 winterwortel
1/4 Knolselderij
1 ui
3 takjes bladselderij
En zelf nog toegevoegd:
400 gram varkenskrabbetjes
1 (magere) rookworst
1,5 liter water
Peper en zout
Ik heb alles op de rookworst en bladselderij in de Instantpot gedaan en 40 minuten op Pressure Cook op de hoogste stand.
Laat daarna de stoom op handmatig ontsnappen en haal ribbetjes en laurierblad eruit.
Zet warm houd stand aan.
Vind je de soep te grof, dan kun je hem met staafmixer glader maken.
Haal vlees van de ribben en snijd deze in stukken, voeg ribben en rookworst (in plakjes) toe.
Laat de rookworst warm worden en eet smakelijk.
Heerlijk met roggebrood en katenspek.