Verkopen en kopen op Vinted
Verkopen en kopen op Vinted

Verkopen en kopen op Vinted

Vinted is een oorspronkelijk Frans bedrijf dat regelmatig advertenties toont. Maar hoe werkt het precies en waar moet je op letten? Hier zijn enkele tips:

Om Vinted te gebruiken, moet je je eerst aanmelden. Dit is gratis en kan via de website.

Na aanmelding kun je items te koop aanbieden en kopen. Bij het plaatsen van een advertentie moet je enkele standaardgegevens invullen, zoals je adres. Als je ook wilt verkopen, moet je ook je bankrekening toevoegen.

Hier zijn enkele aandachtspunten bij het plaatsen van advertenties in je kledingkast:

 • Je kunt verschillende items verkopen, zoals kleding, speelgoed en home artikelen. Elektronica, zoals telefoons en keukenapparatuur, en handel, zoals partijen goederen en imitatiekleding, mogen niet worden geplaatst. Vinted is bedoeld voor tweedehands spullen.
 • Zorg voor duidelijke foto’s en een nauwkeurige omschrijving van het artikel. Als er bijvoorbeeld een gaatje of beschadiging is, vermeld dit dan en voeg hier foto’s van toe. Op deze manier kan een koper later niet beweren dat je informatie hebt achtergehouden, aangezien verkopers de omschrijving niet kunnen aanpassen nadat een artikel is verkocht.
 • Stel je prijzen iets hoger in dan wat je ervoor wilt ontvangen, zodat je potentiële kopers kunt verleiden met een bod.
 • Plaats zoveel mogelijk items in je kledingkast, zodat kopers je kunnen volgen en vaak meerdere items van je kopen. Artikelen worden namelijk niet automatisch verwijderd na verloop van tijd.
 • Vernieuw je aanbod regelmatig door om de paar dagen één of twee nieuwe items te plaatsen. Dit zorgt voor extra zichtbaarheid bij kopers. Je kunt ook een eerder geplaatst artikel opnieuw plaatsen voor een gratis boost.
 • Zorg ervoor dat de eerste foto in de reeks altijd de duidelijkste foto van het artikel is, omdat dit het eerste is wat kopers zien.
 • Als mensen een artikel als favoriet hebben gemarkeerd, stuur ze dan na een dag of twee een bod. Op deze manier breng je je artikel opnieuw onder de aandacht, en vaak zullen ze ingaan op je nieuwe bod.
 • Verkoop geen zeer dure items, omdat de verzekering voor verzending meestal tussen de 20 en 85 euro ligt, afhankelijk van de pakketdienst.
 • Verkoop alleen items die je veilig en intact kunt verpakken in een doos. Je zult voornamelijk verkopen aan mensen in Frankrijk, Spanje en België, dus zorg ervoor dat je items veilig aankomen. Grote, zware en breekbare items kunnen problematisch zijn.

Als je iets verkoopt op Vinted, zijn hier de stappen die je moet volgen:

 1. Zodra een klant een artikel heeft gekocht, ontvang je hiervan een melding op Vinted.
 2. Je hebt vervolgens 5 werkdagen om het pakket te verzenden.
 3. Maak eerst een verzendlabel aan en print deze uit. Het verzendlabel bevat belangrijke informatie zoals het adres van de koper en de barcode.
 4. Controleer nogmaals je spullen en verpak ze zorgvuldig. Plak het verzendlabel op het pakket en zorg ervoor dat de barcode vrij blijft van plakband. Je kunt ook extra plakband over het adres aanbrengen om ervoor te zorgen dat het adres leesbaar blijft bij regen.
 5. Geef het pakket af bij de pakketdienst die de koper heeft gekozen. De pakketdienst zal het pakket vervolgens bezorgen bij de koper.
 6. Zodra het pakket onderweg is, kun je de zending volgen via Vinted. Je ontvangt ook een bericht zodra de koper het pakket heeft opgehaald.
 7. Nadat de koper het pakket heeft ontvangen, heeft hij of zij 2 dagen de tijd om de spullen te controleren. Als er iets niet klopt of als de spullen defect zijn of anders dan omschreven, kan de koper zijn geld terugvragen via Vinted.
 8. Als alles in orde is, kan de koper aangeven dat het pakket in goede staat is ontvangen op Vinted. Zodra dit is bevestigd, ontvang jij het geld in je Vinted-portemonnee.
 9. Als de koper niet binnen twee dagen aangeeft dat er problemen zijn, ontvang je standaard na deze periode je geld in je Vinted-portemonnee. Je kunt de koper ook een bericht sturen om te vragen of alles naar wens is verlopen en of hij of zij dit wil bevestigen.
 10. Zodra het geld in je Vinted-portemonnee staat, kun je ervoor kiezen om het over te laten maken naar je bankrekening of je kunt zelf iets kopen op Vinted met dat geld.

Bij het kopen op Vinted zijn er inderdaad verschillende dingen waar je op moet letten. Hier zijn de belangrijkste punten:

 1. Bekijk de foto’s en lees de omschrijving van het artikel zorgvuldig. Dit geeft je een idee van de staat en de kenmerken van het item. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om deze aan de verkoper te stellen. Vinted heeft een chatfunctie met een vertaalfunctie, waardoor je gemakkelijk met verkopers kunt communiceren, zelfs als jullie verschillende talen spreken.

 2. Controleer de reviews en feedback van andere gebruikers over de verkoper. Dit geeft je inzicht in de ervaringen van eerdere kopers met deze verkoper. Let op positieve beoordelingen en eventuele negatieve opmerkingen over bijvoorbeeld de betrouwbaarheid of de staat van de artikelen.

 3. Wees realistisch en koop geen items waarvan je weet dat ze te mooi zijn om waar te zijn. Als de prijs extreem laag is in vergelijking met de normale marktwaarde, is er mogelijk iets mis met het artikel of de verkoper. Gebruik je gezond verstand en wees voorzichtig.

 4. Bij het doen van een aankoop krijg je de optie om een bundel te maken. Dit stelt je in staat om meer artikelen van dezelfde verkoper te kopen. Soms biedt Vinted zelfs direct een korting aan als je een bundel koopt. Het kan ook de moeite waard zijn om een bod te doen op een item naar keuze. Verkopers stemmen vaak in met een bod of doen een tegenbod.

 5. Bij je aankoop kun je zelf de pakketdienst kiezen en beslissen of je het pakket bij een afhaalpunt wilt ophalen of dat je het thuis wilt laten afleveren. Je betaalt ook een kleine bijdrage als koopgarantie aan Vinted. Deze bijdrage biedt bescherming en ondersteuning bij eventuele problemen met de aankoop.

 6. Het geld dat je betaalt voor de aankoop blijft bij Vinted totdat je het pakket hebt ontvangen en binnen 2 dagen hebt bevestigd dat alles in orde is. Als er iets niet klopt of je gaat niet akkoord met de aankoop, moet je met de verkoper communiceren om een oplossing te vinden, zoals het retourneren van de artikelen of het regelen van een terugbetaling. Als je binnen 2 dagen geen melding maakt, wordt het geld vrijgegeven aan de verkoper en kun je geen bezwaar meer maken. Zorg er dus voor dat je het pakket meteen controleert nadat je het hebt opgehaald.

Het volgen van deze richtlijnen kan je helpen om succesvol en veilig te winkelen op Vinted.

Bij het maken van foto’s voor het verkopen van kleding op platforms zoals Vinted, zijn er enkele belangrijke punten waar je op moet letten. Hier zijn een paar richtlijnen:

 1. Gebruik een paspop: Het is het beste om de kleding op een paspop te plaatsen als je er een hebt. Dit geeft potentiële kopers een beter idee van hoe de kleding eruitziet wanneer het gedragen wordt.

 2. Vermijd het tonen van het hoofd: Het is aan te raden om geen hoofden op de foto’s te tonen. Dit helpt de privacy te waarborgen en zorgt ervoor dat de focus op de kleding ligt.

 3. Wees voorzichtig met spiegelfoto’s: Als je ervoor kiest om de kleding zelf aan te doen en een foto te maken in de spiegel, zorg er dan voor dat je je hoofd achter de camera houdt. Let ook op wat er nog meer in beeld is via de spiegelfoto, zoals ongewenste reflecties of rommelige achtergronden.

 4. Toon de pasvorm: Als je de kleding op een paspop of hanger fotografeert, probeer dan de pasvorm zo duidelijk mogelijk te tonen. Fotografeer vanuit verschillende hoeken, zodat potentiële kopers een goed beeld krijgen van hoe de kleding valt.

 5. Kies een rustige achtergrond: Plaats de kleding op een rustige achtergrond, bij voorkeur een effen gekleurde muur of een neutrale omgeving. Dit zorgt ervoor dat de aandacht volledig naar de kleding gaat en voorkomt afleiding.

 6. Zorg voor goede belichting: Zorg voor voldoende licht bij het maken van de foto’s, zodat de details van de kleding duidelijk zichtbaar zijn. Natuurlijk daglicht werkt vaak het beste, dus probeer foto’s te maken bij een raam of buiten.

 7. Fotografeer eventuele gebreken: Als er gebreken of beschadigingen zijn aan de kleding, wees dan eerlijk en fotografeer deze duidelijk. Potentiële kopers waarderen eerlijkheid en transparantie.

Door aandacht te besteden aan deze richtlijnen, kun je ervoor zorgen dat je foto’s professioneel en aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers, waardoor de kans op succesvolle verkopen wordt vergroot.

 • Absoluut, het is belangrijk om zoveel mogelijk relevante informatie op de foto’s te vermelden. Hierdoor kunnen potentiële kopers een beter beeld krijgen van het artikel zonder dat ze veel vragen hoeven te stellen. Hier zijn enkele specifieke tips:

  1. Vermeld de maat: Als je de maat van het kledingstuk kent, is het handig om dit op de foto of in de beschrijving te vermelden. Als je de exacte maat niet weet, kun je inderdaad metingen zoals oksel naar oksel en schouder naar onderkant aangeven om de potentiële koper een idee te geven van de afmetingen.

  2. Vermeld het merk: Als het kledingstuk een bekend merk heeft, is het goed om dit te vermelden. Merknamen kunnen potentiële kopers helpen bij het beoordelen van de kwaliteit en waarde van het artikel.

  3. Beschrijf bijzondere details: Als het kledingstuk unieke of bijzondere details heeft, zoals speciale versieringen, prints of stoffen, is het belangrijk om deze te benoemen. Dit kan de interesse van potentiële kopers wekken.

  4. Fotografeer eventuele beschadigingen: Als er beschadigingen, vlekken of slijtage zijn aan het kledingstuk, is het eerlijk en nuttig om deze op de foto’s te tonen en in de beschrijving te vermelden. Dit helpt potentiële kopers om een weloverwogen beslissing te nemen en voorkomt misverstanden achteraf.

  5. Vermijd het plaatsen van kleding op de vloer: Zoals je al aangaf, is het inderdaad beter om kleding niet op de vloer te plaatsen. Dit kan als onhygiënisch worden gezien en kan potentiële kopers afschrikken. Kies in plaats daarvan voor een schone, neutrale ondergrond zoals een tafel of een kledingrek.

  Door zoveel mogelijk informatie en details op te nemen in je foto’s en beschrijvingen, zorg je voor transparantie en verminder je het aantal vragen van potentiële kopers. Dit kan leiden tot een soepelere verkoopervaring en een grotere kans op succesvolle verkopen.

   
Gemly — a game where you can earn

Geef een reactie

Translate »
Scan de code
%d bloggers liken dit: