Zilver poetsen
Zilver poetsen

Zilver poetsen

Dat is een handige truc die ik geleerd. Plaats de zilveren voorwerpen op het aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de voorwerpen in direct contact staan met het folie.

  1. Voeg een eetlepel zout en een eetlepel soda (ook wel bekend als natriumbicarbonaat of zuiveringszout) toe aan het water in de bak.

  2. Giet heet water over de zilveren voorwerpen totdat ze volledig bedekt zijn. Het hete water zal een chemische reactie veroorzaken tussen het aluminiumfolie, zout, soda en het zilver.

  3. Laat de voorwerpen enkele minuten tot een half uur in het water staan. Je zult zien dat er belletjes ontstaan en het water kan een beetje troebel worden. Dit is een teken dat het vuil van het zilver wordt verwijderd.

  4. Haal de zilveren voorwerpen voorzichtig uit het water en spoel ze grondig af onder stromend water om eventuele resten van zout en soda te verwijderen.

  5. Droog de voorwerpen af met een zachte doek of laat ze aan de lucht drogen.

  6. Om de glans van het zilver verder te verbeteren, kun je de voorwerpen voorzichtig oppoetsen met een droge doek.

Let op: Deze methode is geschikt voor massief zilveren en vergulde voorwerpen, maar kan schadelijk zijn voor voorwerpen met delicate versieringen of edelstenen. Het is altijd verstandig om vooraf de aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen of, bij twijfel, professioneel advies in te winnen.

 

Geef een reactie

Translate »
Scan de code
%d bloggers liken dit: