Dure les in Web3 wallets
Dure les in Web3 wallets

Dure les in Web3 wallets

Helaas kan ik maar één persoon de schuld geven, en dat ben ik zelf. Maar dat ik me ellendig voel, is zeker.

Nu Binance in Nederland gesloten is, moest ik een oplossing vinden voor $Catly, aangezien dit gekoppeld was aan mijn Binance wallet. Dus nam ik op 21 juli contact op met hun support via Telegram, althans dat dacht ik. Achteraf bleek dat de personen met wie ik sprak, andere plannen hadden en niets te maken hadden met $catly.

Ik vroeg hen of ik een andere Binance wallet kon koppelen, zodat ik mijn account aan iemand anders kon geven, maar dat was niet mogelijk. Ze adviseerden me om het te koppelen aan een Web3 wallet, zoals Metamask, Trustwallet, enzovoort.

Oké, prima. Ik kreeg een website waar ik mijn wallet moest koppelen, en zij zouden mijn account eraan koppelen. Dat klonk logisch, dus ik vulde keurig mijn Metamask-gegevens in, maar de verbinding bleef op “Pending” staan. Toen vroegen ze of ik nog een andere wallet had. Ik had wel een Trustwallet, maar daar doe ik niet veel mee.

Toen ze zeiden dat er minimaal $1000 op die wallet moest staan, werd ik achterdochtig. Ik trapte er niet in en sloot de website. Ik riep tegen de support dat ik het een andere keer zou proberen. Ik verbrak alle connecties tussen mijn wallets en die website.

Helaas was dat niet genoeg. Gisteren was ik USDT aan het klaarzetten voor een nieuw programma. Aan het eind van de dag keek ik in mijn wallet en alles was verdwenen. Het gebeurde binnen 5 minuten na de storting. Ze hadden dus een of ander programma ingesteld om automatisch de transactie uit te voeren bij een bepaald bedrag.

Ik wist meteen wie hiervoor verantwoordelijk was en stuurde hen een sarcastisch bedankje via Telegram, waarop ik meteen werd geblokkeerd. Helaas kan ik het geld niet terughalen. Het enige wat ik kan doen is een nieuwe Metamask wallet aanmaken in een andere browser, de resterende munten overzetten en het gehackte account sluiten en nooit meer gebruiken.

 

Dat was dus een latertje vannacht. Maar goed, nieuwe dag, nieuwe kansen zullen we maar zeggen.

image_pdfimage_print
Buy solo ads - Udimi

Geef een reactie