Revolut
Revolut

Revolut

Revolut is een financieel technologiebedrijf dat een scala aan bankdiensten en financiële producten aanbiedt via een mobiele app. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Belangrijkste kenmerken van Revolut:

  1. Mobiele bankrekening: Revolut biedt gebruikers een mobiele bankrekening waarmee ze geld kunnen ontvangen, overmaken en uitgeven. Gebruikers kunnen geld storten op hun Revolut-rekening via verschillende methoden, waaronder bankoverschrijvingen en betaalkaarten.
  2. Valutawissel: Een opvallende functie van Revolut is de mogelijkheid om valuta’s tegen zeer gunstige tarieven in realtime om te wisselen. Hiermee kunnen gebruikers geld uitgeven in andere valuta’s zonder extra kosten voor valutawissel.
  3. Internationale geldovermakingen: Revolut maakt het mogelijk om geld over te maken naar andere Revolut-gebruikers of naar externe bankrekeningen wereldwijd. Dit kan worden gedaan in verschillende valuta’s met lage of geen overmakingskosten, afhankelijk van het abonnement van de gebruiker.
  4. Betaalkaarten: Revolut biedt fysieke en virtuele betaalkaarten die gekoppeld zijn aan de mobiele bankrekening. Deze kaarten kunnen worden gebruikt voor betalingen in winkels en online, zowel binnenlands als internationaal.
  5. Extra functies: Revolut biedt ook extra functies zoals budgetteringstools, cryptocurrency-handel (bijv. Bitcoin, Ethereum), verzekeringen en de mogelijkheid om geldautomaten te gebruiken voor contante opnames.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van bepaalde functies en diensten van Revolut kan variëren, afhankelijk van het land waarin je je bevindt. Het wordt aanbevolen om de officiële Revolut-website te raadplegen voor gedetailleerde informatie over hun producten, tarieven en voorwaarden.

image_pdfimage_print

Geef een reactie